Tähän asti on Herra auttanut

Israel- ja juutalaistyön koordinaattori | 9.1.2017 16.40

Tähän asti on Herra auttanut

”Tämän jälkeen Samuel otti kiven ja asetti sen Mispan ja Senin välille. Hän antoi kivelle nimen Eben-Ezer, Avunkivi, sanoen: ”Tähän asti Herra on auttanut meitä”. 1. Sam. 7:12. Samuel oli Israelin johtaja mutta hän oli myös profeetta ja tuomari. Israelilaiset olivat voittaneet filistealaiset. Sen kunniaksi Samuel otti kiven, jonka hän asetti muistuttamaan israelilaisille siitä kohdasta, missä voitto oltiin saatu.

Voitto ei kuitenkaan ollut itsestäänselvyys. Siihen tarvittiin Herran edessä viipymistä. Samuel oli johtaja, joka halusi kansan kulkevan Jumalan tahdossa eteenpäin. Niinpä hän kehottaa kansaa:

”Jos te koko sydämestänne haluatte palata Herran luo, poistakaa keskuudestanne vieraat jumalat ja jumalattaret, noudattakaa aina Herran tahtoa ja palvelkaa ainoastaan häntä! Silloin hän pelastaa teidät filistealaisten käsistä.” jae 3. Samuel muistutti kansaa, kenen takana kaikki voitot meidän jokaisen niin henkilökohtaisessa kuin kansakuntienkin elämässä ovat. Niin kansa poisti keskuudestaan epäjumalat. Sitten he kokoontuivat Mispaan, joka tarkoittaa vartiotornia. Se sijaitsee vajaan 10 km päässä Jerusalemista pohjoiseen. Kansa teki parannusta synneistään, he paastosivat ja huusivat Herran puoleen, että he pääsisivät voitolle filistealaisista. Herra antoi heille voiton.

Jumala oli valmis osoittamaan apunsa, kun vain kansa oli valmis siihen. On äärettömän tärkeää, että me Jeesukseen uskovina olemme valmiit ohjaamaan oikeaan suuntaan niitä, jotka ympärillämme apua tarvitsevat. Samuel oli valmis kuulemaan ja myös toteuttamaan Jumalan antamia ohjeita – ja Herra antoi voiton.

Samuel pystytti kiven muistoksi israelilaisille, että he kertoisivat myös tuleville sukupolville, kuka oli heidän auttajansa hädän keskellä. Aina kun he katsoisivat kiveen, he muistaisivat, mitä tällä paikalla on tapahtunut.

Golgatan risti – meidän Avunkivemme

Olemme jälleen astuneet uuteen vuoteen. Yleensä vuoden vaihtuessa katsomme taaksemme, nousemme omalle ”Mispan” huipulle katselemaan, mitä kaikkea kulunut vuosi piti sisällään. Kiitämme saaduista voitoista ja opimme tekemistämme virheistä. Varmasti meidän jokaisen elämässä oli tilanteita, joissa huusimme Herran puoleen. Ehkä paastosimme ja vietimme hiljaisuudessa aikaa Jumalan edessä - ja hän ilmestyi. On tärkeää, että me muistamme, mistä saimme niissä hetkissä avun.

Meidän todellinen turvamme on Golgatan risti, josta löysimme ikuisen elämän Jeesuksessa Messiaassa. Se on meidän Eben-Ezerimme, Avunkivi, joka toi meille voiton.

Tähän asti on Herra meitä auttanut. On turvallista kulkea Jumalan suunnitelmissa eteenpäin. Hän tietää jo edeltä, miten hän itse kutakin johdattaa tämän vuoden aikana. Meidän tehtävämme ja etuoikeutemme on viedä Sanoma Messiaasta aina maailman ääriin asti, ensiksi juutalaiselle.

Jokaisen on tehtävä henkilökohtainen uskonratkaisu. Se koskee ihan jokaista. Ei myöskään yksikään juutalainen pääse Isän luokse ilman Jeesusta Messiasta. Siksi meidän tehtävämme, sinun ja minun, on viedä iankaikkinen elämä tuon kansan luokse. Kun juutalainen löytää Jeesuksen Messiaan, hän voi sydämestään sanoa: Siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran nimeen. Rukoukseni on, että tämän kuluneen vuoden aikana mahdollisimman moni löytäisi Jeesuksen Messiaan elämäänsä. Haluan haastaa sinua, joka ehkä rukoillen kyselet paikkaasi, viipymään Herran edessä. Hän ohjaa sinua oikeaa tietä eteenpäin. Hän avaa sinulle oven.

Tervetuloa Kauhajoelle

3.-5.2. järjestetään Kauhajoella Israel-konferenssi. Teemana on Alkaen Jerusalemista. Uskon, että tämän kaltaiselle konferenssille on tilausta juuri tällaisena aikana, jossa elämme. Nyt jos koskaan meidän on aika tehdä työtä, viedä Sanoma Messiaasta kaikkialle maailmaan.

Olet lämpimästi tervetullut Kauhajoelle. Ohjelma ja muu info löytyvät www.davar.fi sekä fb: Israel Conference 2017. Muistathan ilmoittautua konferenssiin.

Siunausta alkaneeseen vuoteesi, Mari


Granaattiomenoita. Kuva MP


Etelä-Israelissa. Kuva MP