SAKSAN JUUTALAISTYÖ 

Saksan juutalaisyhteisö on kokenut uuden nousun viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Se tuntuu yllättävältä, kun kyse on maasta, jonka lähihistoriassa juutalaisia vainottiin aivan käsittämättömällä tavalla. Tämän päivän Saksalla on kuitenkin varsin lämpimät suhteet Israelin valtion kanssa ja se ottaa juutalaiset maahanmuuttajat hyvin vastaan. Niinpä moni venäjänjuutalainen entisen NL:n alueelta on suunnannut tiensä Saksaan.

Kun juutalaisten määrä Saksassa oli vuonna 1990 n. 30.000, virallisten tilastojen mukaan lukumäärä on nyt n. 100.000. Todellisuudessa juutalaisten määrä on kuitenkin vähintään kaksinkertainen, sillä moni maahanmuuttanut juutalainen on täysin maallistunut eikä ole liittynyt juutalaisseurakuntien jäseneksi. Lisäksi Berliini on vetänyt puoleensa viime vuosina runsaasti israelilaisia maahanmuuttajia, joita arvioidaan olevan noin 15.000. Kaupungin rikas juutalaishistoria tuo maahan myös runsaasti juutalaisia turisteja niin Israelista kuin muistakin maista.

Fida aloitti marraskuussa 2012 juutalaistyön Saksassa. Toimin Berliinissä yhteistyössä Beit Sar Shalom -järjestön kanssa, joka on tehnyt työtä erityisesti venäjänjuutalaisten parissa, mutta joka haluaa laajentaa työtä myös sydämelläni erityisesti olevien israelilaisten pariin. Haluamme Jumalan avulla kääntää historian suunnan niin, että tuossa kaupungissa, jossa juutalaisia on ennen vainottu, moni omaisuuskansan jäsen saa löytää pelastuksen.

Sulkeudumme rukouksiinne!

Paula Junttila, Helsingin Lähetysseurakunnan lähetti