Tour for hope

Tour 4 Hope leiri Turun Kupiluodossa                                                      

Heinäkuun lopulla järjestettiin yhdessä Unkarin nuorten ja suomalaisten nuorten kanssa Tour 4 Hope leiri Turun Helluntaiseurakunnan leirikeskuksessa Kupiluodossa.

Järjestäjänä olivat Turun, Jyväskylän ja Kotkan helluntaiseurakunnat yhdessä Fidan Unkarin lähettien kanssa.

Talkoolaisia leirille saatiin myös muista seurakunnista. Leiriläiset koostuivat viidestätoista unkarinjuutalaisesta, joista osa oli unkarilaisia ja seitsemästätoista suomalaisesta. Nuorten ikä oli noin 15–20 vuotta.

Unkarissa toimiva Fidan yhteistyökumppani Joint -juutalaisjärjestö sekä Fida yhdessä valitsivat leiriläiset sekä heidän ohjaajansa.

Toivoa ja yhteyttä nuorille

Leirin yksi päätavoitteista oli välittää ja tuoda toivoa nuorille, rakentaa siltaa ja ystävyyttä unkarilaisten ja suomalaisten nuorten välille, joka voisi jatkua vielä leirin jälkeenkin.

Leiri koostui paljon yhdessä olemisesta ja tekemisestä, ystävyyttä ja tuttavuutta rakentaen monenlaisten pelien ja leikkien avulla, sekä pienten opetushetkien, lähinnä Vanhan Testamentin rohkaiseviin tarinoihin pohjautuen, joita näytelmien muodossa enimmäkseen läpi käytiin ja koettiin. Leirin aikana muutamat suomalaiset uskovat nuoret kertoivat oman elämänsä kokemuksia ja todistuksia muille leiriläisille. Todistukset olivatkin hyvin rohkaisevia ja niitä kuunneltiin tarkkaavaisesti. Leirin aikana teimme myös retkiä Turussa, Naantalissa ja Helsingissä. Päivän vietimme meripurjehduksella Turun saaristossa.

Leirin aikana unkarilaiset ja suomalaiset nuoret tutustuivat toisiinsa ja syntyi ystävyys, joka tulee jatkumaan myös leirin jälkeen.

Jossain vaiheessa olisi tarkoitus tehdä vastavierailu Unkariin, jota unkarilaiset kovasti toivoivat.

Rukouksemme on, että tulevina vuosina saisimme kutsun myös Unkarissa järjestettäville Joint -järjestön leireille. Vuosittain syyskuussa järjestettävät Fidan Life Tour matkat Auschwitziin ja Unkariin linkittyvät myös Tour 4 Hope leiriin niin, että Life Tour ryhmämme tulevat tapaamaan myös unkarilaisia leiriläisiä Budapestissa. Life Tour matkoilla holokaustivanhuksien luokse tehdyt vierailut saavat rinnalleen myös köyhien juutalaisperheiden parissa järjestettävät toiminta-illat ja nuorten pariin tehtävät vierailut.

Ihmeellisiä rukousvastauksia

Leirimme aikana saimme monia rukousvastauksia. Meillä oli hieman vaikeuksia löytää leirille Unkarin kielen tulkkia, mutta aivan viime hetkellä ennen leiriä löytyi juuri sopiva ja asiasta innostunut tulkki Jyväskylästä, joka muutenkin työskentelee nuorten parissa. Yhdeltä unkarilaiselta nuorelta tippui vahingossa hänen puhelimensa laiturilta meren pohjaan, ja koska meri oli samea, veteen ei voinut nähdä. Rukouksen jälkeen tulkkimme teki ensimmäisen sukelluksen näkemättä veden alla mitään yli kahden metrin syvyydessä ja hänen käteensä tarttui kännykkä kuin itsekseen, Hänen kätensä ei edes koskettanut pohjaan. Tämä oli valtava todistus kaikkivaltiaasta Jumalasta kaikille ja eräs unkarilainen leiriläinen mainitsikin tämän häntä koskettaneena tapauksena.

Juuri ennen leiriä saimme paljon ruokalahjoituksia, joten itse ruokiin ei tarvinnut varoja paljon käyttää. Talkoolaisia siunaantui myös sopivasti, ettei kenenkään kuormitus tullut liian suureksi, vaan kaikki saimme nauttia Taivaan Isän siunaamasta leiristä iloisella ja hyvällä mielellä.

Kiitollisina Tour 4 Hope leiristä ja uusia leirejä ja matkoja odotellen,

Hanna ja Jouko Pursiainen


Lipunnosto leirillä. Kuva: Suvi Mähönen


Erilaiset pelit loivat myös yhteyttä. Kuva: Suvi Mähönen


Tour 4 Hope leiriläiset Turun Tuomiokirkon edustalla. Kuva: Suvi Mähönen