Fida International

Fida on Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, joka palvelee seurakuntia ja lähettejä. Fida tukee Israelissa dynaamista aktio- ja julistustyötä. Paikallisten messiaanisten juutalaisten kanssa tehdään humanitaarista työtä apua tarvitsevien hyväksi.

Evankeliointi ja seurakuntien perustaminen yhdessä messiaanisten kanssa on avaintehtävämme. Tarkoitus on kouluttaa ja lähettää omia työntekijöitä eri juutalaisyhteisöjen keskuuteen.

Unkarin pääkaupunki Budapest on yksi Euroopan juutalaiskeskuksia. Suomalainen pariskunta on ollut tammikuun lopusta 2016 opiskelemassa kieltä ja kulttuuria Budapestissa. He ovat myös mukana holokaustityössä.

Ota paikkasi Israel- ja juutalaistyössä

Fidan Israel- ja juutalaistyö on seurakuntien lähetystyötä, joka voidaan toteuttaa myös omien lähettien kautta. Nuorten rohkaiseminen työhön on erittäin tärkeää. Juutalaisaktiot ovat hyvä kanava nuorille tutustua tähän lähetyshaasteeseen.

Fida hoitaa kansainvälisiä yhteyksiä ja tukee seurakuntia niiden lähetysstrategian luomisessa ja lähettämisessä.
Rukous on avain juutalaisten saavuttamiseen. Israelin läänit ja kaupungit on jaettu rukousalueiksi, joita yksityiset henkilöt tai seurakunnat voivat ottaa vastuulleen. Tarkempia tietoja Davar-sivustolta (ks. alla).

Yhteistyössä Iso Kirja -opiston kanssa järjestetään Israel- ja juutalaistyöhön valmentavaa koulutusta. Vuonna 2008 aloitettu Davar-koulutus on saanut erittäin hyvän vastaanoton. Lisätietoja: www.davar.fi