Syväntöjen raamattutyö

Syväntöjen raamattutyö keskittyy Raamattujen painattamiseen ja jakamiseen kaikille Israelissa asuville kansanryhmille. Lempäälän helluntaiseurakunta sai näyn tästä työstä ja kutsui Kaarlo ja Maire Syvännön läheteikseen ja perusti vuonna 1959 Israel-Kassan raamattutyön tukemiseksi. Yhteistyötahoja on nykyään jo useampia, ja työ on mennyt Jumalan armosta ja uskollisuudesta eteenpäin.
Aitiopaikalla jo yli 60 vuotta

Lähetyspioneeri Kaarlo Syväntö tuli Israeliin ennen Israelin valtion perustamista heinäkuussa 1947. Hänellä oli kutsu ja varmuus siitä, että hän oli Jumalan lähettämänä oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kun itsenäinen Israelin valtio perustettiin keväällä 1948, niin heti syksyllä 1949 koko Syvännön perhe muutti Israeliin.
Kaarlo Syväntö aloitti Raamattujen painatus- ja levitystyön, ja ensimmäiset Ruotsissa painetut hepreankieliset Raamatut saatiin Israeliin vuonna 1956.

Raamattuja tarvitaan

Raamattuja tarvitaan edelleen juutalaisten, arabien ja siirtotyöläisten parissa. Pyyntöjä tulee postitse sekä Israelista että maan ulkopuolelta. Israelista postitetaan yli 40 000 Raamattua tai Uutta testamenttia vuosittain yli 20 maahan. Raamattuja on painettu 12 kielellä ja lisäksi hankittu ostamalla monilla muilla kielillä. Työn periaate on ollut koko ajan sama: Jumalan Sanaa lahjana "juutalaisille ensin" ja sitten myös pakanoille.

Syvännöt tarvitsevat edelleen seurakuntien tuen työlleen. Siksi esirukoilijat ja tukijoukot tarvitsevat uutta näkyä ja Pyhän Hengen voimaa. Olisiko mahdollista, että kerran vuodessa jokaisessa Suomen helluntaiseurakunnassa olisi Israel-tilaisuus?

Olavi Syvännön uutispaloja Israelista

Olavi Syväntö iloitsee viiteraamatusta